Salaojitus Tampere, Nokia ja Pirkanmaa

Toimiva ja ammattitaidolla tehty salaojitus on rakennuksen kunnon kannalta keskeisen tärkeä asia.  Kerralla oikein tehtynä järjestelmä toimii moitteetta vuosikymmenten ajan ja pitää kotisi rakenteen kuivina.

Maanrakennus Juleri Oy tekee salaojat vahvalla ammattitaidolla niin uudiskohteisiin kuin remontoitaviin kohteisiin Tampereen, Pirkkalan, Nokian, Ylöjärven ja muun Pirkanmaan alueella.

Salaojan rakentaminen ja uusiminen

Rakennamme salaojia pääasiassa uusiin pientaloihin ja muihin kohteisiin sekä jo olemassa oleviin rakennuksiin, joissa salaojitukset kaipaavat korjausta tai uusimista. Salaojituksen rakentaminen alkaa ojan kaivamisella maahan. Ojan tulee olla 20–30 cm leveämpi kuin salaojaputken halkaisija. Oja kaivetaan lopullista asennuskorkeutta 5-10 cm syvemmäksi.

Jos maaperä on eroosioherkkää silttiä, hiekkaa tai moreenia, kaivanto vuorataan suodatinkankaalla. Näin salaojasora ja maa-ainekset pysyvät erillään eivätkä sekoitu. Soran tulee olla rakeisuusvaatimusten mukainen. Jos soran sijaan käytetään sepeliä, se erotetaan maasta suodatinkankaalla, joka estää juurten pääsyn putkiin.  Karkeissa maalajeissa putket voidaan laskea suoraan kaivannon pohjalle, kun taas hienorakeisiin maalajeihin levitetään salaojasoraa 5–10 cm kaivannon pohjalle.

Salaojaputket lasketaan ojaan ja liitetään toisiinsa. Putkien päälle levitetään salaojasoraa vähintään 20–30 cm. Sorakerros voidaan ulottaa lähes maan pintaan, jos kuivatustarve on erityisen suuri. Lopuksi kaivanto täytetään maalla, joka tiivistetään 30 cm:n kerroksina.

Maanrakennus Juleri Oy tekee salaojitukset niin uusiin kuin remontoitaviin kohteisiin Nokialla, Tampereen alueella ja koko Pirkanmaalla.

Missä kunnossa kotisi salaojajärjestelmä on?

Etenkin vanhojen talojen salaojajärjestelmien kuntoa kannattaa tarkkailla säännöllisesti. Ajan myötä salaojiin ja viemäriputkiin kasvaa puiden juuria ja kerääntyy lietettä, mikä voi aiheuttaa putkien tukkeutumisen.

Alun perin väärin rakennetut salaojajärjestelmät aiheuttavat kiinteistön omistajalle myös päänvaivaa. Esimerkiksi väärinpäin tehdyt kallistukset aiheuttavat ennen pitkää rakenteiden kastumisen ja vaurioitumisen. Seinästä irtoava maali voi olla yksi merkki kastuneista rakenteista ja toimimattomasta salaojituksesta. Tällöin on tärkeää, että ojitus korjataan mahdollisimman nopeasti, jotta suurempaa vahinkoa ei ehtisi syntyä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous jo tänään!

Maanrakennus Juleri Oy on salaojituksen ammattilainen, joka rakentaa, huoltaa ja korjaa salaojat kaikissa kohteissa. Toimimme Tampereen, Pirkkalan, Nokian, Ylöjärven ja muun Pirkanmaan alueella. Ota yhteyttä ja kysy tarjous!

Lue lisää muista palveluistamme

Maanrakennusta laadulla!

  •  Kaikki maanrakennuspalvelut kerralla
  •  Työntekijöillämme vuosien kokemus
  •  Laatukalusto varmistaa tehokkuuden
  •  Pieni tai suuri urakka - Pyydä tarjous!